Vandaag bereikte ons een heel mooi bericht.. De Volière blijft en dat is heel fijn.

Eindelijk oplossing gevonden voor beheer Volière in Hoorn.
Het beheer voor onze volière aan de Pakhuisstraat wordt aanstaande dinsdag overgedragen aan kinderboerderij de Woid. Lange tijd werd onze volière bedreigd met opheffing. De vrijwilligers Con van Eikeren en Jouke Bron gaven enige tijd geleden aan dat zij willen stoppen met hun werkzaamheden als vrijwilligers. Zij zijn beiden dik boven de 70, dus het werd wat hen betreft tijd voor opvolging. Echter dat laatste bleek nogal een opgave. Vrijwilligers waren helaas niet te vinden waardoor het voortbestaan van onze zo geliefde volière bedreigd werd.
Daar lieten velen het er niet bij zitten. Onze beeldbepalende volière waar zo velen mee opgegroeid zijn en waar nog alle dagen van genoten wordt door onze inwoners, moest natuurlijk blijven!
Social media werd overspoeld met oproepen tot vrijwilligers. Ook heeft de lokale politieke partij EénHoorn vragen gesteld aan wethouder René Assendelft over de toekomst van onze volière.
Het signaal aan de gemeente was duidelijk: er moest een oplossing komen !
Die oplossing is er dan nu eindelijk gekomen: de vrijwilligers van kinderboerderij de Woid nemen de taken over van Stichting Vogelvrienden Hoorn. Eénhoorn is blij met deze oplossing !

Wij bedanken alle vrijwilligers die zich tot nu toe met hart en ziel op vrijwillige basis ingezet hebben voor onze volière.
Wij wensen kinderboerderij de Woid heel veel succes toe.