André van Beusekom (Raadslid ÉénHoorn) stelt vragen over wat voor oplossing er komt voor buitenlandse kentekens die hun auto’s ongestraft overal maar neer kunnen zetten.

Het is Andre van Beusekom van Eenhoorn, omwonenden en ondernemers een doorn in het oog dat er niet opgetreden kan worden tegen fout geparkeerde auto’s met buitenlands kenteken vooral in de binnenstad. Ze staan vooral in de avonduren brutaal geparkeerd in straten en op stoepen. Gegevens achterhalen is in veel gevallen zeer lastig omdat veel landen die gegevens simpelweg niet of maar zeer mondjesmaat verstrekken. Daarnaast heeft het ook geen zin de boetes naar het adres in het thuisland te versturen als de persoon hier in Hoorn of omgeving verblijft aldus Andre van Beusekom.
Hoorn kent geen wegsleepregeling of een wielklemmenbeleid. Het is daardoor voor de mensen die keurig een parkeervergunning hebben zeer oneerlijk dat deze auto’s gratis en dan ook nog op niet toegestane plekken staan. Daarnaast kunnen er onveilige situaties ontstaan voor nooddiensten als auto’s in straten tegen gevels aanstaan. Ook het laad en losverkeer in de ochtenduren ondervind hinder als deze auto’s in bochten op de stoep staan.
We willen graag van het college weten wat we hier tegen kunnen doen en of de wethouder iets van de raad nodig heeft om op te kunnen treden. Een wielklem met onmiddellijke betaling bij verwijdering lijkt ons een simpel en effectief middel dit tegen te gaan.
Of dit zo simpel is horen we graag van de wethouder tijdens de raadsvergadering op 9 april.
Andre van Beusekom, raadslid Eenhoorn.