ÉénHoorn hekelt “gevaarlijke” kruising Provincialeweg-Liornestraat

“ÉénHoorn maakt zich druk over de ’gevaarlijke’ kruising Provincialeweg met Liornestraat en Zwaagmergouw. Raadslid Aart Ruppert wil daarom van het college weten of het afstellen van de verkeerslichten kan worden aangepast.” 

Het Noordhollands Dagblad schrijft: 

“Ruppert meldt met zijn auto geregeld vanuit de Grote Waal naar de sportschool Sportcentrum Hoorn te rijden. „Met grote regelmaat zie ik dan rond 9.00 uur en 16.00 uur bijzonder gevaarlijke verkeerssituaties op de Provincialeweg”, zegt het raadslid.

Volgens Ruppert staat de verkeersinstallatie verkeerd afgesteld op de kruising van de Liornestraat met de Wabenstraat waardoor het autoverkeer komende vanaf de kruising Provincialeweg met de Liornestraat en de Zwaagmergouw opstroopt en een file veroorzaakt op de Liornestraat. „Daardoor komt het afslaand verkeer van de Provincialeweg richting de Liornestraat of overstekend verkeer van de Zwaagmergouw richting Liornestraat op de kruising met de Provincialeweg vast te staan en blokkeert deze drukke kruising. Een bijzonder ongewenste verkeerssituatie”, aldus het raadslid van ÉénHoorn.

De partij wil daarom van het college weten of het college deze verkeerssituatie zelf ook heeft bekeken. En als niet, dit alsnog te gaan doen.

ÉénHoorn wil graag van het college weten of de gemeente met een oplossing komt als de mening van Ruppert wordt gedeeld, zo blijkt uit de vragen die deze partij heeft ingediend bij Hoorn.”

Onze vragen van 1 december 2021 vindt u hier.