ÉénHoorn wil betere groene golf op de Provinciale weg.

HOORN Volgens de fractie ÉénHoorn is de doorstroming van het verkeer op de Provincialeweg door het hart van deze stad niet goed. Het staat geregeld vast, zo constateert deze partij.

De afstelling van de verkeerslichten, de zogenaamde ’groene golf’, laat vaak te wensen over waardoor het autoverkeer op de route opstroopt, zo stelt de politieke partij in vragen aan het Hoornse college. ,,Daardoor neemt de CO2-uitstoot van het verkeer hier onnodig toe’’, is Aart Ruppert namens de fractie van mening.

De partij wil van het college weten of zij het eens zijn met de door de fractie ÉénHoorn omschreven problemen op de Provincialeweg. En wat het college wil doen om het probleem te verhelpen.

Turborotonde

Op het eind van de Provincialeweg ligt de zogenoemde turborotonde waarbij zeker in de spits vaak opstoppingen zijn. Deze rotonde zou geruime tijd terug al worden aangepakt, maar die werkzaamheden liepen forse vertragingen op.

De voorbereidende werkzaamheden beginnen nu de komende maand, waarna de verbouwing in het weekend van 11 en 12 september start.

Michiel Snik