Levensgevaarlijke situaties.

Martijn Mak

HOORN De Lambert Meliszweg in Hoorn wordt door automobilisten gebruikt als sluiproute naar de binnenstad en hierbij wordt te hard gereden, zeggen buurtbewoners. Tevens wordt de aangrenzende parkeerplaats volgens hen gebruikt om te dealen en te blowen. Aart Ruppert van Fractie ÉénHoorn wil dat daar verandering in komt.

Automobilisten die vanaf De Weel komen, rijden ter hoogte van kinderdagverblijf Berend Botje de Lambert Meliszweg op. Hier stond voorheen een paaltje dat dit voorkwam, maar dat is weggehaald. Sindsdien ervaren straatbewoners overlast. Ze maken zich zorgen over de verkeersveiligheid, aangezien ook veel fietsers deze straat gebruiken en het kinderdagverblijf er is gevestigd. ÉénHoorn vraagt het college nu of het bereid is om de paal terug te plaatsen.

Drugs dealen

De bewoners geven verder aan dat de parkeerplaats aan de Lambert Meliszweg (met name het achterste deel dicht bij Berend Botje) met grote regelmaat gebruikt wordt als plaats om te dealen en te blowen. Volgens hen zijn politie of boa’s in geen velden of wegen te bekennen. ÉénHoorn wil weten of dit inderdaad het geval is. „Is het college bereid om actie te ondernemen?”

Het is niet de eerste keer dat overlast van onder meer drugsdealers op het parkeerterrein wordt gemeld. Tweeënhalf jaar geleden stuurde Jan Jacob Kroeb namens ondernemers in het bedrijfsverzamelgebouw op de hoek van de Lambert Meliszweg een brief naar de gemeente, met het verzoek om maatregelen te nemen. Daarvoor was ook al geklaagd, wat leidde tot de inzet van een schoonmaakploeg. Dat was destijds niet afdoende.