Vragen over talloze ongelukken door niet strooien na’verkeerde inschatting’

De fractie van ÉénHoorn zal op 18 januari in de commissievergadering het college vragen stellen over de talloze ongelukken die zich hebben voorgedaan door de gladheid op maandagochtend 10 januari.

Kennelijk door een misverstand blijkt er die nacht niet te zijn gestrooid, in tegenstelling tot in de ons omringende gemeenten.

Zo fiets je veilig bij gladheid | PlusOnline
Na een oproep van ÉénHoorn hebben honderden mensen uit heel Hoorn gemeld betrokken te zijn geweest bij pijnlijke val- of glijpartijen.

We ontvingen veel mails met letterlijk pijnlijke verhalen. Talloze plekken in Hoorn waren onzichtbaar veranderd in glijbanen. Er zijn veel mensen gewond geraakt. De meesten kwamen eraf met schaafwonden en blauwe plekken. Helaas heeft het Dijklander-ziekenhuis ook 16 mensen moeten behandelen met breuken in de enkels, heupen, schouders en knieën en gescheurde enkelbanden. ,,Het was ongekend druk’’, bevestigt een woordvoerder tegenover ÉénHoorn. Een groot verschil met Purmerend waar we zelf hebben gezien dat er is gestrooid.’’

 

Gebroken ledematen en kapotte fietsen

 

Naast verwondingen is er ook sprake van veel schade aan fietsen. Meerdere scholen melden aan ÉénHoorn dat wel driekwart van de scholieren/leerlingen pijnlijk onderuit zijn gegaan, onder meer met gebroken tanden tot gevolg.

ÉénHoorn waardeert dat de gemeente in de loop van de maandag heeft toegegeven dat er een “verkeerde inschatting’’ is gemaakt. De fractie wil dat er lering wordt getrokken om dit voor een volgende keer te voorkomen. Ook wil ÉénHoorn weten of er contact is geweest met slachtoffers en bijvoorbeeld scholen en of de gemeente zich aansprakelijk voelt voor de gevolgen van de valpartijen.

 

Ook NHnieuws besteedde aandacht aan de gewonden door glijpartijen – klik hier.