Wethouder Karin Hakhoff op bezoek bij parkje Rietzanger en volkstuinen.

Afgelopen zaterdag 8 oktober bracht wethouder Karin Hakhoff een bezoek aan het parkje bij de Rietzanger en de volkstuin De Boogerd. Ze ging in gesprek met inwoners en volkstuinhouders nadat er onrust was ontstaan over een studie naar mogelijke bouwgebieden in en nabij het centrumgebied van de Kersenboogerd. Tijdens de raadsvergadering van 27 september had de wethouder toegezegd met de bewoners en de volkstuinhouders in gesprek te gaan en langs te komen.

Vanuit de buurt was grote belangstelling. Eerst in het parkje bij de Rietzanger waar de wethouder in gesprek ging met de bewoners. Bewoners deelden ook hun idee om het parkje een naam te geven. ‘De bonte specht’ bijvoorbeeld, door de aanwezigheid van deze vogel in het park. Deze naam past volgens de bewoners ook goed bij de straten in de buurt, die allemaal een vogelnaam hebben. Daarna volgde een bezoek aan de volkstuin, waar een werkochtend aan de gang was. Hier werd de biodiversiteit aan tuinen getoond aan de wethouder.

Karin Hakhoff nam een petitie ‘Hou het park groen’ in ontvangst. Zij benadrukte nogmaals dat er geen concrete bouwplannen zijn om woningen toe te voegen in het centrumgebied.